Vi arbetar för trygga system och säkra processer

Många stora verksamheter behöver kameror för både trygghet och kontroll, oavsett om det handlar om att skapa säkra processer, en god överblick eller tillgängligt beslutsunderlag. Vi konstruerar system där alla kameror integreras i ett system för att ge effektivitet till verksamheten och tillgänglighet till operatörerna. Vi projekterar, konstruerar och installerar efter dina behov – varje installation är en unik lösning. Vi är leverantörsoberoende och handplockar kameror, monitorer och system efter vad situationen kräver, vår uppgift är att skapa en installation som passar just din verksamhet.

Nilhes historia

Sedan 1978 har Nilhe hjälpt svensk industri att hålla kontrollrummens funktion i framkant tekniskt, 1999 tog Nilhe fram det första kameraleverantörsoberoende datorbaserade CCTV-systemet, VideONet. Ett system som några år senare knoppades av till ett separat företag, VideONet AB

Idag är Nilhe en komplett systemintegratör inom CCTV med inriktning på industrier och infrastruktur. Vi är väletablerade inom de svenska basnäringarna skog, papper, metaller och energi samt hamnanläggningar. Vår servicepersonal har både SSG och ID06 behörighet och har lång erfarenhet av arbeten inom industriell miljö.

“På grund av automatiseringen i industrin på slutet av 1970-talet togs den svenske industriarbetaren från maskingolvet in i kontrollrummet. Där blev han orolig eftersom han inte litade på vad instrumentpanelen visade. Han började därför springa mellan maskinerna och kontrollrummet, vilket blev helt fel. Detta ledde till att Nilhe fick börja leverera kameror för att övervaka processen på monitorer i kontrollrummen, springandet kunde på så sätt undvikas.”

Lars Ehlin, Ordförande Nilhe AB

Code of Conduct

Nilhe AB har alltid stått upp för och tagit sitt sociala ansvar. Detta har alltid varit viktigt och i ökande grad en garanti för långsiktigt företagande och lönsamhet. Läs mer om vårt sociala ansvar i vår Code of Conduct.

Engagemang

Nattvandrarna – Gör avtryck

Nattvandrarnas gula jacka har blivit en etablerad trygghetssymbol för ungdomar som vistas på stan på kvällar och nätter. Vi stödjer nattvandrarnas verksamhet med fler nattvandrare och tryggare gator.

Läs med på Nattvandrarnas webbplats.

Aktiv Skola

Nilhe stödjer Aktiv Skolas arbete för en bättre skola. Aktiv Skola tar fram föreläsningar och undervisningsmaterial för att göra internet till en säkrare plats för barn och ungdomar.

Läs mer på Aktiv Skolas webbplats.

Rulla till toppen